Beslenme Rehberi  
Tarifler  
Bandırma
BANDIRMA

TÜRKİYEMİZİN DEĞİŞİK TADLARINDAN KASTAMONU’DAN LEZZETLİ, PRATİK VE &CCEDİL;OK SAĞLIKLI BİR YEMEK.

30 dk.
6 Kişilik

MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

  • Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
  • Her parça rulo yapılır.
  • Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir.
  • Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir.
  • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  • Bu esnada tavuk göğsü haşlanır.
  • Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alınıp yumurtaya ilave edilir.
  • Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür.
  • Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur.
  • Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır.
  • Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır.
  • Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır.
  • Yufkaların üzerine yoğurt konulur.
  • Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir.
  • Tarifler
  • Beslenme Önerileri
  • Kalori Listesi
  • Mutfak Tüyoları
Tavuk Sote
30 dk.
6 Kişilik

Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içinde...