Beslenme Rehberi  
Tarifler  
Tavuklu Pilav
TAVUKLU PİLAV

TÜRKİYEMİZİN DEĞİŞİK TADLARINDAN KASTAMONU’DAN LEZZETLİ, PRATİK VE &CCEDİL;OK SAĞLIKLI BİR YEMEK.

30 dk.
6 Kişilik

MALZEMELER

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet Defne Yaprağı karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI

  • Tavuk göğsü, defne yaprağı, soğan, tuz ve karabiber bir tencereye konulup, üzerini geçecek kadar su ile haşlanır.
  • Bu arada pirinçler iyice yıkanıp kurumaya bırakılır.
  • Tavuklar haşlandığında tereyağ ve sıvıyağ pilav tenceresinde ısıtılır.
  • Pirinçler yağda biraz kavrulduktan sonra üzerine 1 bardak kaynar su ve 1/2 bardak tavuğun haşlama suyundan ilave edilip pilav pişirilir.
  • Pişen pilav 10 dakika demlendikten sonra didiklenen tavuk göğsü ile karıştırılıp, bol karabiber ile servis edilir.

NOTLAR

Kalan tavuk suyunu sadece bu iş için kullanmak üzere alacağınız buz kalıbında dondurup tavuksuyu tableti yerine kullanabilirsiniz.

  • Tarifler
  • Beslenme Önerileri
  • Kalori Listesi
  • Mutfak Tüyoları
Tavuk Sote
30 dk.
6 Kişilik

Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içinde...